Ericsson skifter hold

Marcus Ericsson har valgt at skifte hold i NTT IndyCar Series, når 2023 sæsonen er kørt færdig.

Svenskeren skifter fra Chip Ganassi Racing til Andretti Autosport, hvor han bliver holdkammerater med Colton Herta og Kyle Kirkwood. Holdet er endnu ikke klar til at offentliggøre deres 4. kører.

Ericsson er efterhånden ved at være lidt af en Indycar veteran, efter at have rundet 75 starter i Iowa tidligere på året. Hans helt store triumf til dato er sejren i Indianapolis 500 2022, hvor han blev den første svensker siden Kenny Bräck i 1999 til at vinde det store løb. I 2023 var han meget tæt på gentage succesen, men blev overhalet til allersidst af Josef Newgarden.

Marcus Ericsson startede i Indycar i 2019 for Arrow Schmidt Peterson Motorsports, hvor det blev til et enkelt podie. Året efter skiftede han til Chip Ganassi Racing, som han har kørt næsten 4 sæsoner for, og hvor han har hentet alle sine hidtil 4 sejre i serien.

Han har dog været en kører, som har skulle bringe en sponsor med, for at få sæderne til at starte med. Her har blandt andet Huski Chocolate været en stor del af den pakke, men efter Indy 500 sejren i 2022, forventede han at pengene skulle til at flyde den anden vej. Det kunne kunne han og CGR ikke blive enige om – eller som minimum størrelsen på beløbet – og derfor laver han nu skiftet til Andretti Autosport.

Marcus Ericsson, Indy 500 2022
Photo: Indycar.com

Det er ikke annonceret hvilket bilnummer at han skal køre med, og det er der gode grunde til. Aktuelt ydløber Romain Grosjean og Devlin DeFrancesco’s kontrakter når sæsonen er slut, og her er det tvivlsom om en eller begge kørere skal finde et nyt hold. Ingen af de to har imponeret med resultaterne. DeFrancesco har aktuelt penge med til holdet, og tidligere på året udtalte Michael Andretti, at man i 2024 ville betale alle deres kørere – læs, være gode nok til at få betaling. Det har han desværre ikke vist på banen.

Grosjean er godt betalt, som tidligere Formel 1 kører, og viste da også lovende takter hos Dale Coyne Racing, da han skiftede over til Indycar. Men det er ikke rigtig blevet til mere. Det er blevet til 3 Pole Positions, og i alt 6 podiepladser på snart 3 sæsoner, men kollonnen med sejre er stadig tom, og det er noget skidt, når man eftersigende får så høj en betaling, som Grosjean gør – med forhåbninger om løbssejre på stribe, med al den erfaring han har, plus de resultater han kørte hjem hos DCR. Især alle hans uprovokerede uheld, hvor han bare pludselig kører af banen, eller sætter bilen hårdt i betonmuren, har givet teamet grå hår. At han så bagefter skælder og smælder over mekanikerne over den åbne radiokanal fra bilen, hvis ikke lige bilen kører som han skal, hjælper heller ikke på forholdet.

Men som sagt, er det stadig åbent, om Grosjean eller DeFrancesco fortsætter for holdet.

Det 3. sidste løb i NTT IndyCar Series 2023 køres denne weekend på World Wide Technology Raceway ovalen nær Madison, Illinois. Marcus Ericsson er aktuel 6’er i mesterskabet, efter hans resultater i anden halvdel af 2023 er faldet lidt af, i forhold til en sejr og yderligere et podie i løbet af de første 3 løb i år.

Relaterede nyheder